אמנים מציגים: אורי כרמלי | טל שטדלר | רות לאונוב | נעמה בר אור | לו מוריה
'סטודיו gym_ערד' הוא מרחב פעולה ומחקר ציבורי ובינתחומי המבקש לבחון את פוטנציאל השימושים של גינות הבטון הברוטליסטיות בשכונת אבישור בערד.
חברי הסטודיו החלו לעבוד בערד באפריל 2017, תחילה במתכונת של למידה מרחוק (תל אביב-ערד) ולאחר מכן, במהלך חודש יולי במסגרת שהות אמן בתכנית שהות האמנים "ערד אמנות אדריכלות" בעיר.
בספטמבר הקרוב, הסטודיו ימשיך את פעילותו בעיר. הקבוצה תקיים סדרת ניסויים, קבוצות דיון, סדנאות ומופעים בהשתתפות קבוצות פעולה מקומיות ותציג בחלל התצוגה של המרכז לאמנות עכשווית לצד שלטי החוצות הפזורים בעיר (כחלק מפסטיבל קופסה שחורה).
חברי gym הינם אמנים, מעצבים, אדריכלים וחוקרים המתמקמים מידי שנה במרחב ציבורי עירוני חדש מתוך שאיפה לקדם יצירה של מרחבים משתפים.
במהלך תקופת העבודה הראשונה של הקבוצה, עסק הסטודיו בשאלת הלמידה והתכנון של מקום מרחוק בעזרת מיזוג תפיסות מחקר מתחומים שונים. בין היתר נעשו בתקופה זאת חיפוש הקשרים פיזיים-מבניים בין תל אביב לערד, מחקר היסטורי, אדריכלי וחברתי של העיר, איסוף רפרנסים אמנותיים ושיחות עם בעלי עניין בעיר. באמצעים אלו החל הסטודיו לגבש את תפיסותיו ביחס למקום.
לאחר מכן, במהלך תכנית שהות אמן 'ערד אמנות אדריכלות', הסטודיו החל לפעול באחת מגינות הבטון בעיר. בזמן זה נעשו פעולות של ניקוי ועיצוב הקרקע, איסוף ותיעוד סמי-ארכיאולוגי, ניסיונות הצללה שונים וחקירה צורנית של אפשרויות הישיבה בגן.
הפעולות שנעשו בתקופה זאת נבעו מהתפיסות שגובשו עוד בתל אביב והמשיכו להתפתח ולהשתנות עם ההכרות הפיסית והיום יומית עם המרחב.
בחודש ספטמבר, יהפוך חלל התצוגה במרכז לאמנות עכשווית למוקד לעבודה פתוח, על מנת לשתף קהילות שונות בתהליכי העבודה ולקיים דיאלוג בנוגע לעתיד השכונה והגינות.
במהלך החודש יתקיימו פעולות תיעוד, רישום, ניפוי, הריסה וצבירה.
invitation_gym_22 | invitation15.7 | invitation14.7_2 |
---|---|---|
גים |
סלון בטון - גני הבטון בשכונת אבישור
נובמבר 2015
סלון בטון 01 מזמין אליו תושבים ואורחים לעסוק בגינות האקלימיות שבשכונת אבישור בעיר, אחד הפרויקטים השאפתניים והרדיקליים בתחום תכנון הנוף בישראל. האירוע החל בסיור בהדרכת האדריכל צבי דקל שזכה בפרסים רבים כולל פרס קרוון היוקרתי בזכות תכנון הנוף בשכונה. הסיור נערך בסדרת הגינות שנבנו בסוף שנות ה-60, המהווים מקרה מבחן מרתק לאופן שבו נשזר פיסול סביבתי בתוך מרחב מחייה משותף.
את הסיור עם דקל הנחה האדר' ישראל דרורי, החוקר את פועלו של דקל לאורך השנים. בתום הסיור התקיים פאנל יחד עם האדר' רוברט אונגר והגיאוגרפית ד”ר בתיה רודד, שניהם תושבי ערד.
בתערוכת החוצות סלון בטון, שנתלתה על בית ספר אבישור, הוצגו התייחסויות אסתטיות למאפיינים הייחודים של השכונה והעיר. בין המציגים: ג'ניפר אביסרה, אורי גרשוני, גודרון ווידלוק (גרמניה/גאנה), אלונה וייס (ארה"ב), אורית ישי, דנה לב לבנת (Permanent Vacation), אלדד מנוחין, עמיחי מלקי (צרפת), נוריטקי מינאמי (ארה”ב) וסאשה פליט.
חדר אשפה בתכנונו של האדר’ דקל הוסב לגלריה פופ-אפ בה הוצגו פיסול ווידיאו פרי שיתוף פעולה בין האמנית מרב קמל, ששהתה בעיר במסגרת תכנית שהות האמן ערד אמנות אדריכלות, וקבוצת "מנהיגותרבות ערד".
את האירוע חתם מופע פארקור שתוכנן במיוחד עבור הגינות. הספורט האתגרי קיבל בערד ביטוי מיוחד כאשר פגש את צורתן המינימלסטיות וחומריותן העזה של הגינות. אמני הפארקור הובילו את הקהל לפעולות פרפורמטיביות בהן הופיעו הרכבים מוזיקליים מקונסרבטוריון שכונת אבישור ואנסמבל התיאטרון המקומי פריזמה בבימוי מיכל יהודה.
האירוע לווה בקטלוג שכלל טקסט אדר' מיכאל יעקבסון על הגינות האקלימיות וראיון עם האדר' צבי דקל; טקסט אישי של האדר' גיא נרדי על חווית ילדותו ובגרותו בערד וטקסט של האדר' ישראל דרורי שעוסק בפעולו העשירה של האדר' צבי דקל ומפות מקורית של האמניות קרן בנבנישתי וגודרון ווידלוק.
אוצרת: הדס קידר
צילום האירוע: ברוך "הנגבי"