אמנים מציגים: אורי כרמלי | טל שטדלר | רות לאונוב | נעמה בר אור | לו מוריה
'סטודיו gym_ערד' הוא מרחב פעולה ומחקר ציבורי ובינתחומי המבקש לבחון את פוטנציאל השימושים של גינות הבטון הברוטליסטיות בשכונת אבישור בערד.
חברי הסטודיו החלו לעבוד בערד באפריל 2017, תחילה במתכונת של למידה מרחוק (תל אביב-ערד) ולאחר מכן, במהלך חודש יולי במסגרת שהות אמן בתכנית שהות האמנים "ערד אמנות אדריכלות" בעיר.
בספטמבר הקרוב, הסטודיו ימשיך את פעילותו בעיר. הקבוצה תקיים סדרת ניסויים, קבוצות דיון, סדנאות ומופעים בהשתתפות קבוצות פעולה מקומיות ותציג בחלל התצוגה של המרכז לאמנות עכשווית לצד שלטי החוצות הפזורים בעיר (כחלק מפסטיבל קופסה שחורה).
חברי gym הינם אמנים, מעצבים, אדריכלים וחוקרים המתמקמים מידי שנה במרחב ציבורי עירוני חדש מתוך שאיפה לקדם יצירה של מרחבים משתפים.
במהלך תקופת העבודה הראשונה של הקבוצה, עסק הסטודיו בשאלת הלמידה והתכנון של מקום מרחוק בעזרת מיזוג תפיסות מחקר מתחומים שונים. בין היתר נעשו בתקופה זאת חיפוש הקשרים פיזיים-מבניים בין תל אביב לערד, מחקר היסטורי, אדריכלי וחברתי של העיר, איסוף רפרנסים אמנותיים ושיחות עם בעלי עניין בעיר. באמצעים אלו החל הסטודיו לגבש את תפיסותיו ביחס למקום.
לאחר מכן, במהלך תכנית שהות אמן 'ערד אמנות אדריכלות', הסטודיו החל לפעול באחת מגינות הבטון בעיר. בזמן זה נעשו פעולות של ניקוי ועיצוב הקרקע, איסוף ותיעוד סמי-ארכיאולוגי, ניסיונות הצללה שונים וחקירה צורנית של אפשרויות הישיבה בגן.
הפעולות שנעשו בתקופה זאת נבעו מהתפיסות שגובשו עוד בתל אביב והמשיכו להתפתח ולהשתנות עם ההכרות הפיסית והיום יומית עם המרחב.
בחודש ספטמבר, יהפוך חלל התצוגה במרכז לאמנות עכשווית למוקד לעבודה פתוח, על מנת לשתף קהילות שונות בתהליכי העבודה ולקיים דיאלוג בנוגע לעתיד השכונה והגינות.
במהלך החודש יתקיימו פעולות תיעוד, רישום, ניפוי, הריסה וצבירה.

![]() invitation_gym_22 | ![]() invitation15.7 | ![]() invitation14.7_2 |
---|---|---|
![]() גים |
קבוצת התיאטרון של רות קנר: הדרך לשמה
יום ב׳, 24 בדצמ׳
|Arad Towels factory
הצגת ילדים נפלאה עפ סיפורי ילדים


Time & Location
24 בדצמ׳ 2018, 17:30 – 18:30
Arad Towels factory, Ha-Ta'asiya St 59, Arad, Israel
על הארוע
השחקנים מספרים סיפורים מן הקלסיקה של ספרות הילדים העברית: מכונית הקסמים, עפ"י סיפור מאת דליה רביקוביץ; הנער ביער, מאת ח.נ.ביאליק; נעלי הפלא של רחלי, מאת פניה ברגשטיין; פרק מתוך "עלילות מיקי מהו" לאברהם שלונסקי; שוש - מסע הרפתקאות של סוסון ים, מאת שלמה אריאל. אספו וסידרו: שלמה אריאל ורות קנר; מספרים: טלי קרק, עדי מאירוביץ', רונן בבלוקי, שירלי גב-שגב; עיצוב: כנרת קיש. לחצו כאן לטריילר ההצגה
הַדֶּרֶךְ לְשָׁמָה
סיפורים לילדים בביצוע שחקני קבוצת התיאטרון
אספו וסידרו: שלמה אריאל ורות קנר
מספרים: טלי קרק, עדי מאירוביץ', רונן בבלוקי, שירלי גל-שגב
עיצוב: כנרת קיש