אמנים מציגים: אורי כרמלי | טל שטדלר | רות לאונוב | נעמה בר אור | לו מוריה
'סטודיו gym_ערד' הוא מרחב פעולה ומחקר ציבורי ובינתחומי המבקש לבחון את פוטנציאל השימושים של גינות הבטון הברוטליסטיות בשכונת אבישור בערד.
חברי הסטודיו החלו לעבוד בערד באפריל 2017, תחילה במתכונת של למידה מרחוק (תל אביב-ערד) ולאחר מכן, במהלך חודש יולי במסגרת שהות אמן בתכנית שהות האמנים "ערד אמנות אדריכלות" בעיר.
בספטמבר הקרוב, הסטודיו ימשיך את פעילותו בעיר. הקבוצה תקיים סדרת ניסויים, קבוצות דיון, סדנאות ומופעים בהשתתפות קבוצות פעולה מקומיות ותציג בחלל התצוגה של המרכז לאמנות עכשווית לצד שלטי החוצות הפזורים בעיר (כחלק מפסטיבל קופסה שחורה).
חברי gym הינם אמנים, מעצבים, אדריכלים וחוקרים המתמקמים מידי שנה במרחב ציבורי עירוני חדש מתוך שאיפה לקדם יצירה של מרחבים משתפים.
במהלך תקופת העבודה הראשונה של הקבוצה, עסק הסטודיו בשאלת הלמידה והתכנון של מקום מרחוק בעזרת מיזוג תפיסות מחקר מתחומים שונים. בין היתר נעשו בתקופה זאת חיפוש הקשרים פיזיים-מבניים בין תל אביב לערד, מחקר היסטורי, אדריכלי וחברתי של העיר, איסוף רפרנסים אמנותיים ושיחות עם בעלי עניין בעיר. באמצעים אלו החל הסטודיו לגבש את תפיסותיו ביחס למקום.
לאחר מכן, במהלך תכנית שהות אמן 'ערד אמנות אדריכלות', הסטודיו החל לפעול באחת מגינות הבטון בעיר. בזמן זה נעשו פעולות של ניקוי ועיצוב הקרקע, איסוף ותיעוד סמי-ארכיאולוגי, ניסיונות הצללה שונים וחקירה צורנית של אפשרויות הישיבה בגן.
הפעולות שנעשו בתקופה זאת נבעו מהתפיסות שגובשו עוד בתל אביב והמשיכו להתפתח ולהשתנות עם ההכרות הפיסית והיום יומית עם המרחב.
בחודש ספטמבר, יהפוך חלל התצוגה במרכז לאמנות עכשווית למוקד לעבודה פתוח, על מנת לשתף קהילות שונות בתהליכי העבודה ולקיים דיאלוג בנוגע לעתיד השכונה והגינות.
במהלך החודש יתקיימו פעולות תיעוד, רישום, ניפוי, הריסה וצבירה.
invitation_gym_22 | invitation15.7 | invitation14.7_2 |
---|---|---|
גים |
פתיחת התערוכה "נוף משותף: בין מים למים"
יום ו׳, 05 ביוני
|המרכז לאמנות עכשווית בערד
אמנים: דוד בהר פרחיה ודן פרברוף אוצרת: עירית כרמון פופר
Time & Location
05 ביוני 2020, 14:00 – 18:00
המרכז לאמנות עכשווית בערד, Elazar Ben Ya'ir St 28, Arad, Israel
על הארוע
אמנים: דוד בהר פרחיה | דן פרברוף
אוצרת: עירית כרמון פופר
תערוכה במסגרת פרויקט משך תלוי מקום בהשתתפות קהילות מרחב ערד ואל בקיעה, לקראת עתיד בר קיימא להתיישבות המדברית.
14:00 פתיחת תערוכה בגלריה של המרכז לאומנות עכשווית בערד בנוכחות ראש עיריית ערד עו"ד ניסן בן חמו
15:30 יציאה לכיוון כפר הנוקדים, נשנושים ותה בכפר
16:30 יציאה לכיוון מאגורת א-תין
17:00 פעולת תנועה תלוית מקום במאגורת א–תין שבבקעת הקנאים הסמוכה בהובלת אמנית התנועה - איריס נייס ובהשתתפות הרקדנים
השותפים : נעם גזית | קרן ארן | איתי לירז | אלי וליקוטני | שחר בן עמי | נועם בן ישראל | סיגל לאור | נועה דר | טל דיין | איריס נייס | מיכל שמואלי | גלבוע אדגר | ליזה פוטרמן | מני רפופורט
והמוסיקאים השותפים : אייל פרידמן | מיכל ללוש | אייל אפשטיין
היצירה "אֲדָמָה נְקוּבָה" נעה בין הראליסטי למדומיין בתאטרון טבעי, בבור מים עתיק. מופע - משך - טקס נחשפת האדמה הפעורה, לגופים וצלילים. השילוב בין טבע ומגע אנושי באים לידי ביטוים בשירה, תנועה, ונגינה. הקומפוזיציות הנבנות ומתפרקות לוקחות את התנועות מהקשרם המוכר ויוצרות מציאות פואטית, חד-פעמית. יצירה זו מגלה בהתהוותה, התבוננות חדשה בתנועת הזרימה והחיבור בחיינו. משיכה ודחייה בין אבן ומים. ההתנגשות בין השניים יוצרת רגעים של גילוי אסתטי המתייחס להיותם חומרי יסוד במבנים של אדמה ואדם. מים שמילאו את הבור בימים קדומים, שימשו לריפוי, להשקיה, לטהרה, למפגשים וחיבור בין אנשים. בימים אחרים סימנו העדרותם של המים, גם סבל וכאב, כששימש החלל כבית כלא.
באווירה זו הפרפורמרים מכוונים ליצור קומפוזיציה באופן מידי. אלו הן מיומנויות מדויקות, המייצרות אפיקים לתוך הנפשות הפועלות תחת אורה של הספונטניות ושל היווצרות החומר מאין.
📷
ההגעה לחניה של כפר הנוקדים, בכלי רכב פרטיים. במידה והגעתם מרחוק - נמליץ בחום להישאר לסופ"ש
אתר כפר הנוקדים https://www.kfarhanokdim.co.il/
בוקינג ערד בסופש https://bit.ly/2AdRTvq
אתר תיירות ערד https://www.travelarad.com/he/