אמנים מציגים: אורי כרמלי | טל שטדלר | רות לאונוב | נעמה בר אור | לו מוריה
'סטודיו gym_ערד' הוא מרחב פעולה ומחקר ציבורי ובינתחומי המבקש לבחון את פוטנציאל השימושים של גינות הבטון הברוטליסטיות בשכונת אבישור בערד.
חברי הסטודיו החלו לעבוד בערד באפריל 2017, תחילה במתכונת של למידה מרחוק (תל אביב-ערד) ולאחר מכן, במהלך חודש יולי במסגרת שהות אמן בתכנית שהות האמנים "ערד אמנות אדריכלות" בעיר.
בספטמבר הקרוב, הסטודיו ימשיך את פעילותו בעיר. הקבוצה תקיים סדרת ניסויים, קבוצות דיון, סדנאות ומופעים בהשתתפות קבוצות פעולה מקומיות ותציג בחלל התצוגה של המרכז לאמנות עכשווית לצד שלטי החוצות הפזורים בעיר (כחלק מפסטיבל קופסה שחורה).
חברי gym הינם אמנים, מעצבים, אדריכלים וחוקרים המתמקמים מידי שנה במרחב ציבורי עירוני חדש מתוך שאיפה לקדם יצירה של מרחבים משתפים.
במהלך תקופת העבודה הראשונה של הקבוצה, עסק הסטודיו בשאלת הלמידה והתכנון של מקום מרחוק בעזרת מיזוג תפיסות מחקר מתחומים שונים. בין היתר נעשו בתקופה זאת חיפוש הקשרים פיזיים-מבניים בין תל אביב לערד, מחקר היסטורי, אדריכלי וחברתי של העיר, איסוף רפרנסים אמנותיים ושיחות עם בעלי עניין בעיר. באמצעים אלו החל הסטודיו לגבש את תפיסותיו ביחס למקום.
לאחר מכן, במהלך תכנית שהות אמן 'ערד אמנות אדריכלות', הסטודיו החל לפעול באחת מגינות הבטון בעיר. בזמן זה נעשו פעולות של ניקוי ועיצוב הקרקע, איסוף ותיעוד סמי-ארכיאולוגי, ניסיונות הצללה שונים וחקירה צורנית של אפשרויות הישיבה בגן.
הפעולות שנעשו בתקופה זאת נבעו מהתפיסות שגובשו עוד בתל אביב והמשיכו להתפתח ולהשתנות עם ההכרות הפיסית והיום יומית עם המרחב.
בחודש ספטמבר, יהפוך חלל התצוגה במרכז לאמנות עכשווית למוקד לעבודה פתוח, על מנת לשתף קהילות שונות בתהליכי העבודה ולקיים דיאלוג בנוגע לעתיד השכונה והגינות.
במהלך החודש יתקיימו פעולות תיעוד, רישום, ניפוי, הריסה וצבירה.
invitation_gym_22 | invitation15.7 | invitation14.7_2 |
---|---|---|
גים |
יום א׳, 22 בספט׳
|מתנ"ס
פתיחת התערוכה "משאים ומתנים" בלובי מתנ"ס ערד
בשיתוף מכון גתה ומכללת שנקר
Time & Location
22 בספט׳ 2019, 19:00 – 21:00
מתנ"ס, Elazar Ben Ya'ir St 28, Arad, Israel
על הארוע
בראשון הקרוב בשעה 18:00 יתקיים ערב בנושא משאים ומתנים בלובי המתנ"ס שיכלול שיח פתוח בנושא משא ומתן במקורות במסגרת בית מדרש אלול; פתיחת התערוכה "משאים ומתנים" בלובי המתנ"ס והרצאה של פרופ' גיא בן פורת על הסכסוך באירלנד מנקודת מבט ישראלית.
כיצד הסכסוך בצפון אירלנד רלוונטי לחיים בישראל כאן ועכשיו? מה הם קווי דמיון לסכסוך הישראלי-פלסטיני ומה אנו יכולים ללמוד מהסכם "יום שישי הטוב"? האם ה"ברקזיט" מהווה סכנה אמיתית לאיזון העדין באי?
פרופ' גיא בן פורת, ראש המחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון ומומחה לסכסוך בצפון אירלנד והן לסכסוך הישראלי-פלסטיני יתארח במתנ"ס ערד להרצאה. הערב יתקיים במסגרת התערוכהNegotiation Matters המוצגת כעת בלובי. הסכם "יום שישי הטוב" הוא אחד מ-12 המשאים ומתנים המוצגים בתערוכה, עבורה יצרו סטודנטים לתקשורת חזותית מהאוניברסיטה לאמנויות בברלין ומביה"ס שנקר ברמת-גן כרזות בהן ייצוג גרפי לתהליכי שלום ולמשאים ומתנים. הסכם "יום שישי הטוב" הסדיר את היחסים בין הרפובליקה האירית לצפון אירלנד וכן בין הרפובליקה האירית ובריטניה. ההסכם הוביל להסדרה של מערכות השליטה הדמוקרטיות בצפון האי ולפירוז מנשק תוך שימת דגש על זכויות האדם והחברה באזור. כתוצאה מהפיוס האקלים הפוליטי בצפון אירלנד התייצב וכך הגיע לקיצו סכסוך אלים שגבה למעלה מ-3500 קורבנות. ההסכם אושר בשנת 1998 בשני משאלי עם באירלנד ובצפון אירלנד ואף זיכה את אדריכליו בפרס נובל לשלום.