אמנים מציגים: אורי כרמלי | טל שטדלר | רות לאונוב | נעמה בר אור | לו מוריה
'סטודיו gym_ערד' הוא מרחב פעולה ומחקר ציבורי ובינתחומי המבקש לבחון את פוטנציאל השימושים של גינות הבטון הברוטליסטיות בשכונת אבישור בערד.
חברי הסטודיו החלו לעבוד בערד באפריל 2017, תחילה במתכונת של למידה מרחוק (תל אביב-ערד) ולאחר מכן, במהלך חודש יולי במסגרת שהות אמן בתכנית שהות האמנים "ערד אמנות אדריכלות" בעיר.
בספטמבר הקרוב, הסטודיו ימשיך את פעילותו בעיר. הקבוצה תקיים סדרת ניסויים, קבוצות דיון, סדנאות ומופעים בהשתתפות קבוצות פעולה מקומיות ותציג בחלל התצוגה של המרכז לאמנות עכשווית לצד שלטי החוצות הפזורים בעיר (כחלק מפסטיבל קופסה שחורה).
חברי gym הינם אמנים, מעצבים, אדריכלים וחוקרים המתמקמים מידי שנה במרחב ציבורי עירוני חדש מתוך שאיפה לקדם יצירה של מרחבים משתפים.
במהלך תקופת העבודה הראשונה של הקבוצה, עסק הסטודיו בשאלת הלמידה והתכנון של מקום מרחוק בעזרת מיזוג תפיסות מחקר מתחומים שונים. בין היתר נעשו בתקופה זאת חיפוש הקשרים פיזיים-מבניים בין תל אביב לערד, מחקר היסטורי, אדריכלי וחברתי של העיר, איסוף רפרנסים אמנותיים ושיחות עם בעלי עניין בעיר. באמצעים אלו החל הסטודיו לגבש את תפיסותיו ביחס למקום.
לאחר מכן, במהלך תכנית שהות אמן 'ערד אמנות אדריכלות', הסטודיו החל לפעול באחת מגינות הבטון בעיר. בזמן זה נעשו פעולות של ניקוי ועיצוב הקרקע, איסוף ותיעוד סמי-ארכיאולוגי, ניסיונות הצללה שונים וחקירה צורנית של אפשרויות הישיבה בגן.
הפעולות שנעשו בתקופה זאת נבעו מהתפיסות שגובשו עוד בתל אביב והמשיכו להתפתח ולהשתנות עם ההכרות הפיסית והיום יומית עם המרחב.
בחודש ספטמבר, יהפוך חלל התצוגה במרכז לאמנות עכשווית למוקד לעבודה פתוח, על מנת לשתף קהילות שונות בתהליכי העבודה ולקיים דיאלוג בנוגע לעתיד השכונה והגינות.
במהלך החודש יתקיימו פעולות תיעוד, רישום, ניפוי, הריסה וצבירה.

![]() invitation_gym_22 | ![]() invitation15.7 | ![]() invitation14.7_2 |
---|---|---|
![]() גים |

זומו: אסיף שירי ערש
13/1/2020 - 14/5/2020
מיצב קולי, סאונד ומיטות / 2018.
האסיף הוא האוסף החברתי-מוזיאלי המתהווה של זומו והוא מבקש לזרוע, לאסוף, לאצור ולשזור את חפציהם ואת סיפוריהם האישיים של תושבי כל אחת מהערים שמארחות את זומו לכדי יצירת אמנות. בכל עיר שאליה זומו מגיע יוצאת האמנית שרון גלזברג להתארח אצל חברי הקהילות השונות ולאסוף מהם נכסי תרבות, שאותם היא הופכת לחומר הגלם שמתוכו היא טווה את אוסף המוזיאון, שהוא חי, דינאמי ונובע מהשטח.
אחרי שבירוחם צילמה גלזברג את תושבי העיר מכניסים לתוך קופסאות קרטון חפץ נבחר המיצג את מטענם התרבותית, בערד היא הקליטה בבתי התושבים שירי ערש שעוברים מדור לדור. השירים, ביידיש, רוסית, עברית וערבית, טעונים בהיסטוריה פרטית וקהילתית והם מכילים בתוכם את הנרטיבים השונים שהתקבצו אל ערד. האסיף מוצג במכולת ענק, שעוברת עם זומו ממקום למקום, והוא מציע למבקרים בזומו להישכב על אחת המיטות לפני או אחרי הביקור במפעל, להאזין לשירים, להקשיב לעצמם או לאחר שאותו הם אינם מכירים או סתם לנוח. האסיף - האוסף החברתי-מוזיאלי של זומו מוקדש לזיכרה של שיר בכר ז״ל, שהתנדבה ופעלה למען חברה ישראלית שיוויונית יותר. מדריכה, מחנכת, אוהבת אדם וטבע.